Publicerad i Matteus Ungdom

“Int va de så paha”

Måndag 1Idag har vi kommit igång på riktigt – både med skidandet och med skriban. Skidvädret överraskade positivt – sol och perfekta backar från morgonen. Att vi hade möjlighet att komma ända upp till toppen den första skiddagen är ovanligt!

På eftermiddagen började konfirmandernas undervisning. Vi startade med att fundera på vad tro är och hur våra livsåskådningar har uppkommit. De flesta konstaterade att man ofta ärver sin tro/livsåskådning av en förälder eller en lärare. Kanske en av skribans uppgifter är att lite röra i arvet och att locka till att tänka igenom det hela?

I skribagrupperna målades gudsbilder. Det är lika fascinerande varje gång att se hur olika vi tänker oss Gud. När man ser på bilderna kan man inte låta bli att slås av att det verkligen är olika lätt/svårt att tro på Gud beronede på vad man har för gudsbild.

Hört i konfirmandkorridorerna efter dagens undervisningspass; “Int va de så paha”. Vi bestämde oss för att ta det som god feedback. 

Nu tar vi natt! /Ledarteamet på Matteus Åreläger 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s