Publicerad i Lekis 2012

Day 2

Skribonas första morgon grydde imorse, tyvärr var den aningen kylig och dimmig tills havs. Morgonmål serverades och morgonandakten hölls före skribona fick gå på deras första morgonpass började med temat Vem är Gud? Direkt efter morgonpasset hölls hjälpistimmen, och under tiden kom Borgås skribaläger till Lekholmen. Efter morgonpasset fick skribona en halv timme ”egen tid” var de fick skriva i sina dagböcker. Fiskpinnar till lunch, och skribona var färdiga för deras första storsamling i kapellet. Även skribona från Borgå var med på storsamlingen. Fick både rösta om olika frågor angående Gud, och åsikterna var mycket jämna. Tiden bara flög iväg, olika verkstäder hölls och vi lekte på sportplanet tills det var middag. Diskussionsgrupperna hölls, under samma tema, men trots det var ännu skribonas relation till Gud aningen oklar.

”- Njaae int vet jag riktigt, ännu. Men jag har förre altertnativ i mitt huvud nu.”

”- Nää jag vet nog inte ännu. Kanske det klarnar under legret.”

 

Kvällstet serveras som bäst och hela holmen tystar och lugnar sig sakta mak för kommande natt. Imorgon gryr en ny, programfylld dag.

Victor och Robin

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s