Publicerad i Lekis 2012

Fotoverkstad

I en av dagens valbara verkstäder fick konfirmanderna fotografera bilder som skulle symbolisera de sju dagarna i skapelseberättelsen. Bibelstället lästes igenom och funderades kort på innan de ivriga ungdomarna sprintade ut i naturen kring Södras klippor. Förutom de sju skapelsedagsbilderna fick de dessutom i uppdrag att fotografera en bild som skulle symbolisera deras egna Gudsbild. Nedan kan ni beskåda några av de bilder som lämnades in åt verkstadsdragarna, och fundera på vad ungdomarna har haft för tanke bakom bilderna.

Dag ett skapades ljuset och mörkret, dag två himlen, dag tre jorden och havet, dag fyra solen, månen och stjärnorna, dag fem fiskar och fåglar, och dag sex de landlevande djuren och människan. På den sjunde dagen vilade Gud.

En personlig Gudsbild

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s