Publicerad i Lekis 2012

Dag 5

Söndag, vilodag. Morgonprogrammet satt igång en timme senare en vanligt, vilket uppskattades stort bland både konfirmander och ledare. Sedan fick vi ett delikat morgonmål, efter det hissades flaggan vid huvudbryggan. Redan då blåste det oroväckande och det såg inte ut att lugna ner sig. Klockan elva samlades vi till en lugn och fin högmässa i kapellet.

Efter lunch hade vi program där Matteus och Borgå fick mötas och tävla tillsammans i blandade lag. En del av programmet fick omorganiseras pga den tilltagande stormen, men vi hade roligt i alla fall. Som sagt blev vinden hårdare hela tiden, och när vi med några hjälpledare gick över sportplanen så fick vi luta oss ordentligt framåt för att bibehålla balansen. Men redan efter middagen märktes det att vinden började ge upp. vi badade bastu och hade lite annorlunda kvällsprogram en vanligt, och nu är det så småningom dags för kvällsandakt.

Vi frågade skriborna om hur dagen var. De verkade inte störas jättemycket av stormen, men nog är det ju alltid synd när det är höstväder i juni, helt klart. Här är några citat av ungdomarna:

-”Maten var semi jees..”

-”Det var roligt men kallt..”

-”Trevligt att få vakna lite senare..”

Tiden går alltför fort, snart närmar vi oss ren slutet, men utan vidare har vi trots varierande väder en otrolig stämning, och den varar nog helt säkert lägret ut.

– Viktor Magnus och Oscar, hjälpledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s