Publicerad i Lekis 2012

Dag 7

Igen en dag har flugit förbi på Lekholmen. Skribapojkarnas nya trenduttryck ”Sairaan nopee” passar in även här, i korridorerna möter man med jämna mellanrum ungdomar som inte hänger med i räkningen och har glömt vad det är för veckodag.

Idag har vi talat om vårt ansvar. Vi diskuterade ganska tunga saker på förmiddagen, exempelvis hjälp till utvecklingsländer. Stämningen har i några dagar varit kanska känslofylld överlag. Detta tema togs vidare upp i storsamlingen på eftermiddagen, då vi fick besök avÅsa och Mårten som jobbat med biståndsfrågor i Bolivia.

På eftermiddagen klarnade vädret upp, och på samma gång även den lite sorgsna stämning som rått över vårt gäng. Det var tävlingsanda i luften då vi på sportplanen sprang några stafetter. Kvällen avslutades ganska normalt, med diskussionsgrupper och en efterlängtad bastu.

 

Från en hjälpledares synvinkel har vi ett supergäng på detta läger, anställda, assistenter, hjälpledare och konfirmander kommer överens helt problemfritt. Här är några citat från dagens ungdomsintervju.

-”Bastun var dagens höjdpunkt”

-”Kölden har varit lite enerverande”.

-”Moschi är fortfarande jättecool!”

-Viktor Magnus

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s