Publicerad i Lekis 2012

Day number 2

Tjena Matteusbloggen! Det är Solveig och Michelle som bloggar om dag nummer två på Lekis 3! Dagen började med små söta regndroppar och med ett typiskt Lekholmen morgonmål (dvs. en smarrig frukost!). Efter det så var det Åsa och Malin som fick äran att hålla den allra första morgonandakten, som hade skapelsen som tema. Andakten satte verkligen igång hjärnorna, då de bad oss fundera över hur Gud kunde skapa människan till att vara ”perfekt” då hon samtidigt kan vara fruktansvärt elak och grym.

Efter det var det dags för morgonpasset och sedan var det dags för lägrets allra första Storsamling! Här så intervjuades bl.a. dagens hjälpisar Peik & Michelle och Osse, vår egen skriba präst, om temat ”Vem är Gud?”. Det blev rätt så knepiga frågor och de blev ställda mot väggen framför alla, men till all tur klarade de sig ur kalaset helskinnade. Vi fick också rösta om olika saker som de pratade om uppe på scenen, t.ex. hurdan vi tror att Gud är. Om han sitter uppe på ett moln eller om han är som en beskyddande förälder. Men det som nog var det allra bästa med storsamlingen var att samtidigt som vi följde med live vad som hände uppe på scenen, så fick vi twittra! Det var nog mest hjälpisarna som twittrade, men det var kiva att läsa deras tankar om det som diskuterades.

Det följande på agendan var hjälpistimmen. Då var vi alla i våra grupper och vi diskuterade bl.a om argument som var både för och emot Guds existens. Och så fick vi äntligen göra våra egna frälsarkransar! Så de var lite pysslande så att säga. Efter middagen var det dags för en liten lekstund. Det var Ida och Peik som fick stå för lekarna idag och den roligaste leken att se på var nog flytväst-stafetten!

Vi avslutade kvällen med en kvällsandakt och den här gången var det Daniel som fick hålla den. Han berättade om hur han uppfattade den svenska sången Euphoria av Loreen, om hur den kunde handla om både kärleken mellan Gud och människan och kärleken mellan två förälskade människor. Tillslut så sjöng Sofia just den sången och det var otroligt mäktigt och vackert! Men sången slutade inte här för hjälpisarna sjöng också ”Du omsluter” åt allihopa före det var dags för natikramarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu är det bara att sätta huvudet på kudden och invänta dag nummer tre med spänning…

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s