Publicerad i Lekis 2014

Sköna hopp

Morgonen efter första natten på skribalägret – då kan man säga att de har börjat så där på allvar. Trots att det var söndag har vi haft en intensiv dag med temat Vem är Gud. Och småningom börjar allt falla på plats. Det är fascinerande att följa med alla de här fantastiska ungdomarna som vågar låta sig utmanas, samtala om livets grundläggande frågor, reflektera över universums oändlighet och samtidigt med likadan iver kastar sig i havet från bryggan i en glädje över att sommarvärmen har infunnit sig med en uppmaning att skratta och stritta…

Och visst är det skönt med sommarvärme. Litet regnstänk har vi fått idag, men största delen av dagen har solen skinit och värmen har varit påtaglig. Det är lätt att förstå att simning blir den viktigaste fritidssysselsättningen.

image

Den här dagen avslutade vi inte med aftonandakt som vi brukar, utan med en mässa: Gud bryr sig om oss! Musikverkstaden sjöng och musicerade. Vi delade nattvarden och gemenskapen. Livet känns egentligen ganska bra. Så där som det skall vara på en skriba.

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s