Publicerad i Lekis 2014

Hälsningar från Åre!

Här har vi firat sportlov med 15 konfirmander och 10 ungdomar. Vi har åkt skidor i fantastiskt väder, ätit mackor och druckit choklad på pauserna, och haft bra stämning (och hög volym) på kvällsprogrammen.
Vi har hunnit med en stor dos kristendomsundervisning genom talkshowaktiga “storsamlingar”, hjälpistimmar, diskussionsgrupper och andakter. I måndags började vi med att fundera på vem Gud är. Vad talar för/emot att Gud finns? Hur föreställer du dig Gud (oberoende om du tror eller inte)? Har Gud något med skapelsen att göra? I tisdags var Jesus i turen – vi repeterade händelser ur Jesu liv och funderade på vem han riktigt var och är. En vanlig människa eller något mer? Onsdagen gick åt till att prata om helig Ande, treenighet och bön. Igår pratade vi om ondska och död och idag avslutade vi med att fundera på oss själva under temat “vem är jag?”.

 

Skidskirbakonceptet känns bra. Dels lär man känna varandra redan under den galet långa bussresan. Dels blir det bra balans mellan att sitta och prata och röra på sig ute i snöiga backar. Det är inte heller så dumt att få smälta alla stora tankar om svåra livsfrågor i en stollift som guppar mot bergshöjden eller i solskenet då man susar ner för de långa vita backarna.


Hade gärna stannat här ett tag till / Patricia

Snötäckta hus
Snötäckta hus

IMG_5551 IMG_5550 IMG_5549 IMG_5548

Spelturnering
Spelturnering

IMG_5546

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s