Publicerad i Matteus Ungdom

UK -Viktigt & roligt!

Nu är vi på väg hem från några intensiva och roliga dagar på UK – Ungdomens kyrkodagar!

Samtalet är verkligen i fokus på UK. Dels det uppstyrda och sakliga plenumsamtalet och dels det informella kaffebordssamtalet. Att mötas över församlingsgränser är både spännande och nyttigt och vi är alla lite mer upplysta och vidsynta efter en helg med ålänningar, närpeser och allt däremellan.

Det togs bland annat beslut om vilken version av Herrens bön som ungdomarna tycker att församlingarna ska prioritera, det diskuterades om nedskärningar, asylfrågor och religionsundervisning bland mycket annat. Vi var nog många som fascinerades över att vi kunde föra samtal i så svåra frågor i en sån fin ton.

Matteus ungdom var välrepresenterade och särskilt stolta är vi över våran Kajsa som planerat och skötte programledandet suveränt, samt våran Andreas som blev vald till UK ordförande och ledde oss igenom förhandlingarna tryggt och pedagogiskt. Bra jobbat båda två!

Vi längtar redan tills nästa år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s