Publicerad i Matteus Ungdom

Präst mot väggen

“Hur länge har Gud funnits?” “Har Jesus sagt något du int håller med om?” “Varför tillåter Gud att barn svälter?” “Vad händer efter döden för en ateist?” “Är självmord synd?” “Är det fel att vara homosexuell?” “Tror du att Jesus gick på vatten?” 

Det här är exempel på frågor som jag har fått från årets konfirmander i det undervisningspass, som vi kallar för “Thinkshow”. Konfirmanderna funderar ut frågor tillsammans med sina hjälpledare och våra unga ledare ser till att prästen (dvs jag) besvarar dem.

Även om jag varit med om rätt många läger vid det här laget, kommer det varje läger frågor jag aldrig fått förr. Varje läger får jag sätta mig ner och fundera/studera och varje läger förändras/utvecklas min egen tro.

Vår strävan är att inte ge svar på frågor som aldrig ställts – att inte undervisa om sånt konfirmanderna ännu inte blivit intresserade av. Därför försöker vi skapa utrymme för deras frågor via “prästen mot väggen”, men också genom dagboksväxling med vuxenledare, genom möjlighet till omröstningar och chatvägg under Thinkshower, samt i olika slags diskussionsgrupper.

Jag kan inte tänka mig en mera meningsfull, intressant och rolig arbetsuppgift än att få leta efter svar på livets stora frågor tillsammans med dessa tonåringar.

Patricia – aka Prästen-mot-väggen

IMG_3982

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s