Publicerad i Matteus Ungdom

Ansvarar vi för någon annan än oss själva?

Idag har vi, Lekis 1, behandlat temat ”Vårt ansvar”. Har vi egentligen ansvar för någon annan än oss själva? Och får man skylla sig själv ifall man är fattig eller missbrukare av något slag?
Vi, ledare, fick trolla fram våra bästa skådesspelartalanger och utsätta konfirmanderna för olika scenarion som de, gruppvis, skulle lösa.
Vad skulle DU göra ifall du hittade en full kvinna liggande mitt på gatan? Eller träffar på en ensam gammal man som längtar efter sällskap, skulle du ta dig tid att sätta dig ner och prata med honom en stund?

Idag har vi också haft vårt första gemensamma lekpass med Lekis 2. Det blev en tuff flaggjaktstävling som Lekis 2 (tyvärr) tog hem den här gången. Dessutom hade vi gemensam mässa på kvällen. Eftersom jag oftast sitter vid pianot på kvällsandakterna eller mässorna har jag alltid den absolut bästa utsikten. Det är nämligen så att solen går ner bakom kapellet och hela bakväggen är ett enda stort fönster, så jag får ju se solnedgången varje dag. Lyckans mig.

Det blev tyvärr lite dålig stämning vid middagsbordet när det kom fram att bastun var ur bruk, så gissa om ”gåsisen” blev dagens hjälte när han fick igång den igen.

/emma

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s