Publicerad i Matteus Ungdom

Böneband, ljus och nattvard

Vi firar kvällsmässa varje söndag och onsdag på Lekholmen under Matteus församlings period. På onsdagarna är kyrkan ofta full, eftersom Lekisonsdagens gäster också deltar i mässan. Mässan är kort (ca 30 min) och ungdomarna medverkar med musik, predikan, böner, textläsningar och som nattvardsassistenter. Frågar man ungdomarna vad som är bäst i mässan blir svaret bönevandringen eller skribasångerna. Såhär skrev en konfirmand om nattvarden; “…jag får en lugn och fin känsla av det. Det känns på något sätt heligt och som att något är närvarande”.

Patricia Högnabba

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s