Publicerad i Matteus Ungdom

Thinkshow – vad är det?

På ett skribaläger har vi en hel del olika pass. Konfirmanderna får diskutera på diskussionspass, fundera på tro och andra svåra livsfrågor mera praktiskt på eftermiddagspass och i skribagrupper, hänga tillsammans på gemenskapspass och göra vad de vill på sin fritid. Ett av passen kallas ”Thinkshow”.

Varje dag på ett skribaläger har ett eget tema. En dag diskuterar vi Gud, en annan diskuterar vi döden och hoppet. Efter en kort tema-introduktion i andaktsformat kör dagen ordentligt igång med en Thinkshow.

En Thinkshow är som en Talkshow med ett specifikt mål: att väcka tankar och presentera dagens tema. Under en thinkshow får lägret se på videon o filmklipp som har med dagens tema att göra, lyssna på intervjuer och musikvideon samt själv delta i form av röstningar och en chatt-vägg. Vi får alltså en introduktion till dagens tema på ett intressant, modernt och konfirmandfokuserat sätt. En del av materialet är t.o.m filmat av konfirmanderna själva!

Tankarna som blir planterade under thinkshowen utvecklas och gror genom hela dagen. Ofta avslutas dagen med diskussionspass i grupper med en av vuxenledarna, där man får ställa alla svåra frågor som man inte har svar på, och där man fritt får dela med sig om sina tankar. Vanligtvis diskuteras ämnen som tagits upp under thinkshowen, och andra temarelaterade ämnen som konfirmanderna vill diskutera.

/Kim, Vuxenledare L1, L2, L3

 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s