Publicerad i Matteus Ungdom

Att prata om svåra saker

Från att i ena stunden springa runt på holmen för att lösa kontroller till att i följande stund diskutera krig, abort, död och himmel beskriver en lägerdag ganska bra. För oss är det viktigt att lyfta fram jobbiga saker som ungdomarna varit med om eller möjligen kommer att stöta på i livet. Genom att våga prata om och fundera på svåra saker tillsammans hittar vi förhoppningsvis stöd, förståelse och tröst i varann. 

Livet är oväntat och överraskande. Lycka och glädje kan i följande sekund förvandlas till besvikelse och sorg och tvärtom. Vårt mål är att ungdomarna efter skriban ska vara lite mer förberedda på att möta livet i hela dess omfång samt att kunna se hoppet i stunder då livet känns mörkt.

Tonja, lägerledare

Foto: Wilmer Wallén

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s