Publicerad i Lekis 2012

Tillbaka till Lekholmen | Höstweekend

Hej kära läsare,

Ni kanske undrar hur det kommer sig att vi, trots att lägersäsongen är slut, nu är tillbaka på Lekholmen. Det är nämligen så att vi precis som ifjol inleder höstens verksamhet med en weekend på platsen där det för många började på riktigt, samtidigt som vi låter våra sportlovsskribor bekanta sig med Lekholmen. Det är väl nästan en grundrättighet i Matteus församling att någon gång få vara på Lekholmen och uppleva lekismystiken och -atmosfären.

Vi packade alltså båten med en massa grejer, 17 konfirmander och en dryg handfull hjälpledare. Ja, en präst, ett par teologer och några ungdomsledare fick också rum. Nu har vi njutit av korv, storsamling, diskussioner, lekar, korv, andakt och natistund. Precis som det ska vara på Lekis alltså. Den dubbla korven var kanske en miss, men jag tror inte att det gick någon nöd på någon. Imorgon blir det mer program, bl.a. kreativa verkstäder, som det inte fanns mycket tid för i Åre. På eftermiddagen kommer en del äldre ungdomar, bl.a. de som ska gå hjälpledarutbildningen i höst, hit till holmen för att fira inledningen på höstens verksamhet. Vi kommer att hinna med en storsamling till och det lär vankas något gott till kvällen.

Nåväl, morgondagen är imorgon och förhoppningsvis finns det någon som vill blogga lite även då. Under tiden får vi njuta av natten som aldrig känns så mörk som i slutet av augusti. Härligt, mystiskt och ganska mysigt.

Sov gott!

-ungdomsledaren Pontus

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s