Publicerad i Lekis 2014

Vad borde man förvänta sig av ett skribaläger?

Idag har sommarens sista läger kört igång. 26 konfirmander steg av båten på förmiddagen och alla som jag pratat med har varit nöjda med första dagen. På frågan hur lägret varit hittills fick jag oftast svaret ”roligt” och ett och annat ”helt okej”. Jag anade fort att konfirmanderna inte riktigt vet vad de ska förvänta sig. Vad gör man på skriban? De flesta som har gått skriban verkar tycka att det är kul, men kan det faktiskt vara det? Det ska bli kul att se om de förväntningar som ändå finns under ytan uppfylls eller om det här lägret blir helt annorlunda än någon tänkt sig. Jag kan med glädje konstatera att det här gänget är en grupp med mycket potential och jag ser med spänning fram emot ännu ett roligt och unikt läger här på Lekholmen.

925569_261708370702550_1098711318_n
Vinnarbild i första dagens instagramtävling av hannaaaaww. Flera fina bilder hittar man på #matteusskriba.

På kvällens natistund fick alla berätta kort om det som varit bäst med dagen. Att träffa sina vänner, att träffa nya människor, gemenskapen, fritiden, simningen och det varma vädret är ett urval av de svar som kom. Imorgon är första hela dagen. Då tar vi nya tag, och kanske börjar man då få en inblick i vad skriban egentligen handlar om?

– Pontus

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s