Publicerad i Lekis 2014

Dessa fantastiska unga ledare

Åskan mullrar allt närmare och för en stund känner man svalkan från det annalkande regnet. Men efter en kvart har molnen igen dragit förbi och regnbågen skymtat en stund. Solen skiner igen. Och alla unga ledare, och de litet äldre ledarna med för den delen,

image

som redan har kommit ut till holmen bereder sig för att ta emot en ny grupp med konfirmander. I morgon är det dags igen.
Ofta säger vi att skriban inte skulle kunna genomföras, om det inte var för alla unga ledare vi har med oss,  alla hjälpisar, som vi kallar dem. Men det är verkligen så. Den iver och omtanke som betecknar de 15 ungdomarna som förbereder sig att ta emot en ny grupp är så fin att se. När man ger unga ledare ansvar,  så tar de det oftast på mycket större allvar än s. k. vuxna.
Jag är glad över att få tillbringa ännu en lägervecka på Lekholmen med dessa fantastiska unga mänskor. I morgon börjar vi på allvar igen. Välkomna.

image

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s