Publicerad i Matteus Ungdom

Till himlen och tillbaka

image

image

En vanlig dag på skriftskola innebär så mycket. Idag har vi berört allt mellan himmel och jord. Vår brist, det svåra i livet, dödens verklighet och möjligheten att nå en himmel – allt har berörts, diskuterats och fördjupats.
De är modiga, de här ungdomarna som vågar fundera på både svåra och mindre svåra livsfrågor.
En del konfirmander säger att de är överraskade av hur enkelt och snabbt man ändå kommer in på frågor som berör livet på djupet. Kanske Lekholmen är en plats som gör det lättare. Man lever väldigt nära naturen och varandra. Kanske man också kan säga att man lever nära Gud.

image

Ett missöde som kunde ha slutat olyckligt inträffade när en av våra unga ledare tappade sina glasögon vid bryggan. Att få upp glasögon från över fyra meters djup är inte så lätt, men den räddande ängeln kom den här gången i form av en dykande kock som plockade upp glasögonen på ett blink.

Att få upp skatter från havsdjupen och att sträcka sin tanke till himlen – allt har det rymts inom den femte dagen på läger. Nu går solen ned igen. Och stillheten lägger sig förhoppningsvis över den lilla ön i havet där livets frågor blir så aktuella.

image

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s