Publicerad i Matteus Ungdom

En av många svåra frågor

Gud, där har vi nog en underlig typ. Hur ser Gud ut? Hur gammal är Gud? Vad gör Gud på dagarna? Finns Gud? Lägrets första dag har snurrat kring ett centralt tema: Vem är Gud?

Den egna gudsbilden är något som allt som oftast gör oss unika, visst finns det vissa vanligare gudsbilder som t.ex. en gubbe på ett moln eller en kraft som alltid finns där men det brukar ändå ligga något djupare i det. Ens gudsbild är något som formas under hela ens liv, vare sig man är troende eller inte. Den formas enligt de samtal man har, de mänskor man möter och de erfarenheter man har.

Många som kommer till sitt skribaläger har kanske inte tänkt så mycket på sin gudsbild före de påbörjar denna resa. Ändå är gudsbilden något som undermedvetet väldigt långt kan forma den inställning man har till sitt läger och innehållet som medföljer. Därför satsar vi rätt mycket på att utforska denna bild.

Det finns ju inte egentligen ett rätt svar på frågan. Det är upp till var och en att ta reda på vem Gud är och vad Gud kan vara för just en själv. Ingen lätt fråga att börja ett långt läger med men en verkligt viktigt fråga.

I väntan på flera diskussioner kring flera svåra frågor

 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s