Publicerad i Matteus Ungdom

Som att flyga

Jag minns fortfarande första gången jag åkte i ett flygplan. Vi var på väg till andra sidan Atlanten med min familj och det var en väldigt tidig morgon. Allting var fortfarande inte packat på morgonen och med en hastig taxiresa kom vi till Helsingfors-Vanda flygfält. Det var väldigt mycket som gjordes på några timmar och jag fick inte riktigt en lugn stund förrän vi var i planet, men sen kom det nog snabbt på en mellanlandning i Tyskland. Resan var väldigt stressig och full av iver men jag visste att något super häftigt väntade på mig på andra sidan av morgonen.

Ett hjälpisdygn är förvånansvärt liknande. Hela ledarteamet med alla hjälpisar och andra ledare samlas på Lekholmen en dag före lägret börjar. Det finns faktiskt inte många lugna stunder på dagen, nästan varje timme går åt till planering, filmandet av sketcher eller genomgång av lägret. Alla jobbar hårt, för vi vet att något super häftigt väntar på oss nästa dag. Ett nytt skribaläger.

Att veta att man har en hel lägerperiod framför sig med totalt fyra läger känns otroligt spännande. Under de kommande veckorna kommer cirka 100 ungdomar att vara med om nånting som de antagligen kommer att minnas väldigt länge. Nya minnen kommer att skapas, nya vänner kommer att hittas och vem vet, kanske man hittar en ny tro också. Jag är sjukt tacksam för att få vara en del av några av dessa ungdomars speciella sommar och hoppas kunna göra den så bra som möjligt. I morgon kör vi igång, hoppas du har säkerhetsbältet på dig.

– Niclas, Ledare

IMG_5192IMG_5222

IMG_5236

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s