Publicerad i Matteus Ungdom

Besök på holmen

Besöksdagen är en spännande dag för många. Lägerbubblan spräcks när föräldrar, far- och morföräldrar, syskon, faddrar, hundar och andra nära och kära stiger i land, ivriga på att se hur just deras konfirmand har det. För många är dagens utmaning att få sitt lägerjag, som kommer fram bland kompisar, att gå ihop med den sida man visar av sig där hemma.

 

Skriban är en milstolpe i den ungas liv. Det är nu man börjar bli mer och mer självständig o ta sina första steg mot vuxenlivet. För vissa är skribalägret en början på djupa funderingar om tro och liv, för vissa är det en fortsättning. Gemensamt för alla är ändå att det inte tar slut här. Det är här vägen börjar på allvar och då är det otroligt värdefullt att ha någon som stöder en under det här viktiga brytningsskedet. 

 

Det är något fint med hur föräldrar och andra nära och kära också får delta i en liten bit av lägret. Man kan se det som försmak på framtiden. Den unga börjar gå sin egen väg, men alla de som följt med på livsresan så här långt finns ändå med på ett hörn, för att visa att man inte behöver gå ensam. Att man ibland kan stanna upp och spela volleyboll tillsammans. Och sen efter det fortsätta resan igen. 

 

-Ville4

 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s