Publicerad i Matteus Ungdom

Lägerbubblan spricker

Klockan är 5.47 och termometern visar +6. Vid lägerelden sitter några tappra ungdomar som bestämt sig för att få ut det mesta av sitt skribaläger.  Om några timmar är det dags att packa ihop sitt pick och pack och åka hem. Förutom att ungdomarna förhoppningsvis tar med sig hem de grejer de tog med sig till lägret, berättade de under lägrets sista natistund att de tar med sig: minnen, nya vänner, många tankar, gemenskapen, alla diskussioner, en ny tro och Gud. Då jag packar min väska kan jag bara konstatera att min packning långt består av samma innehåll. Tänk att man efter en vecka kan åka hem så mycket rikare! Utan att förminska betydelsen av härliga och goda minnen är den stora frågan hur dessa nya erfarenheter, upplevelser och insikter lever vidare och påverkar livet efter skriban. Vad händer då lägerbubblan spricker? Jag vill tro att allt det jag varit med om utrustar mej för det som väntar mej i framtiden. Jag vill tro att det jag varit med om kan hjälpa mej att leva mer som jag lär, att älska min nästa och ta hand om vår jord. Uppmuntrad av de ungas iver och tro på en bättre morgondag samt med en visshet om att Gud finns med oss även hemma ser jag fram emot livet utanför lägerbubblan. 

We don’t know what the future holds but we know who holds the future.

 

/Tonja 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s