Publicerad i Matteus Ungdom

Hej från Lekis 1 :)

Det var ingen självklarhet att det skulle bli läger alls i sommar, så vi är ju ganska tacksamma. Trots att en lägergård – eller en holme i detta fall – inte i princip är ”nödvändig” för en skriftskola, vet säkert alla som gått sin skriba på Lekis att det finns något speciellt med dethär stället. Hela erfarenheten och gemenskapen präglas av omgivningen, så med tanke på det börjar Lekis snabbt kännas oersättlig för feelisen. Som sagt, vi är glada att få vara ute med lägren.

Korona har påverkat vardagen på fastlandet redan ett gott tag, och den fortsätter göra det på Lekholmen – kan garantera handtvätt har samma status här som hemma. Förutom att själva holmens vardag ser annorlunda ut då det inte finns några holmbor, har vi naturligtvis fått göra lite praktiska justeringar i lägret för att försöka hålla säkerhetsavstånd under programmen. Till exempel sitter vi på stolar i kapellet, istället för bänkarna med ljusstakarna, som många säkert minns från sina skriba-andakter. En annan grej som är ny för sommaren är utomhus-natistunder. Igår hade vi historiskt vår första natistund under bar himmel på bastuklipporna. Man kunde sitta och lyssna medan man tittade ut över ett stilla hav och ljusblå himmel med en och annan fiskmås och några rosa moln. Inte alls illa, med andra ord.

Trots annorlunda omständigheter, kan man ändå känna förväntningen i luften och spänningen kring vad vi har inför oss. Bortsett från korona, är varje läger unikt i sej själv – gällande allt från väder till gruppdynamik, intresse och förhandsuppfattningar om Jesus och nattvard och allt sånt. Pandemi eller ej, är det alltid lika spännande med ett nyt gäng ungdomar ute på holmen. Och fear not, kvällsolen skiner lika vackert sommaren 2020 som alla tidigare somrar.

Tonje, vuxenledare

 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s