Publicerad i Matteus Ungdom

Att säga sin åsikt

Ett av de viktigaste målen med skriban är att öva sig på att ta ställning och ha en egen åsikt. Det kan låta lätt men är i själv verket ganska klurigt. Särskilt om du inte vet vad kompisen tänker eller om du just har börjat formulera dina egna tankar kring ett visst ämne, då kan det vara svårt att få tankarna formulerade i ord som hänger ihop.

En metod som vi använder oss utav för att underlätta är värderingsövningar. Att istället för att behöva ta ställning via dina ord så får du ställning via din kropp. ”Byt plats om du håller med”, ”ställ dig i det hörn som bäst passar in på din åsikt”, ”var på den här linjen mellan olika åsikter befinner du dig?” När man sen har kunnat orientera sig i jämförelse med andra så kan det vara lättare att tillsammans med de som har liknande åsikt klä sina tankar i ord.

En utav våra viktigaste diskussionsregler är sen också att. man när som helst får ändra åsikt och att man inte heller behöver hålla fast vid den åsikt som man hade igår eller ens vid den förra frågan. På så sätt så jobbar vi oss framåt mot att ge ungdomarna verktyg att forma en genomtänkt och hållbar livsåskådning.

/Daniel Jakobsson
Ungdomsarbetsledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s