Publicerad i Matteus Ungdom

Bekväm att prata om tro?

I Matteusskriban har vi en stor del av undervisningen i diskussionsform. Konfirmanderna diskuterar med vuxenledare (både i diskussionsgrupper och i dagboksväxling), de diskuterar med unga ledare, hjälpledare och varandra. Målet är att sänka tröskeln för djupa samtal – att man skall kunna prata om Gud och tro också utan en vuxenledare på plats.

Varje konfirmand ingår i en ”skribagrupp” som består av 3-4 konfirmander och oftast 2 hjälpledare. I skribagruppen funderar de på vardagsnära etiska frågor och frågor om tro som t.ex. ”Hur föreställer du dig Gud?”, ”Vilka regler är viktiga och varför?”, ”Vilka är dina rädslor?”, ”Får man påverka livslängden?” och ”Vad skulle du vilja förändra i ditt liv?”.

Idag hade skribagrupperna i uppgift att fundera på vardagssituationer där de möter Guds 10 budord. Vad gör du om du får tillbaka för mycket pengar i butiken? Är det okej att använda ett plagg från en butik, men sen ändå återlämna det? Får man ljuga om ändamålet är gott?

Konfirmanderna verkade ha bra diskussioner på gång!

Patricia/vuxenledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s