Publicerad i Matteus Ungdom

Början på nåt nytt

Vad tar du med dej från lägret? Gemenskap och fina minnen, är det vanligaste svaret. Gemenskap kan verka som en självklar grej men så är det inte. Den uppstår då vi lär känna varann, vågar lita på varann och delar med oss hur vi känner, tänker och tror. Ibland blir det lite jobbigt då man plötsligt blir tvungen att fundera på frågor man aldrig tidigare funderat på. Frågor som man kanske tryckt undan eller inte velat eller kunnat ta itu med. Att få möjlighet att göra det i en trygg omgivning med många olika synvinklar och erfarenheter hjälper en att vidga sina perspektiv och komma vidare i sina funderingar.

Jag vågar påstå att gruppen som åker hem från Lekis idag inte är densamma som anlände till holmen för en vecka sedan. Från att ha varit en grupp bestående av flera små grupper, som i början höll sig för sig själva, har gruppen under veckan vuxit ihop till en gemenskap. Att se ungdomarna stå och dansa tillsammans på klipporna mitt i natten är ett bevis på att man kan om man vill. Ibland krävs det lite mer jobb och ibland tar det lite mer tid. Ofta önskar man att man hade mer tid och kunde fortsätta då man en gång kommit igång.

En av skribalägrets goda sidor är att lägret får vara en början på nåt nytt. En inkörsport in i en ny gemenskap som håller dörrarna öppna också då vi åkt hem. Matteus Ungdom tar över där lägret slutar. Frågorna, diskussionerna och gemenskapen fortsätter i olika sammanhang och uppsättningar och vi vill ge ungdomarna möjligheten att fortsätta utveckla sin tro och tampas vidare med de frågor som väckts. Tillsammans i en gemenskap vars grund är tro, hopp och kärlek.

/Tonja, ungdomsarbetsledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s