Publicerad i Matteus Ungdom

Kärleken vinner när man sjunger tillsammans

Sången och musiken har alltid varit i centrum av kyrkans verksamhet och så är det även på våra skribaläger. Vi sjunger vid andakter, före vid äter, före vi går och lägger oss och ibland helt utan dess värre orsak. Sången finns till för att ge uttryck åt olika känslor; glädje, sorg, tacksamhet och förundran

När man sjunger tillsammans händer det något fint. De olika individuella uttrycken vävs tillsammans och blir en stor delad upplevelse. För en kort stund står alla på samma sida och har ett gemensamt mål: att låta sin känsla ljuda ut i världen. De enskilda känslouttrycken förstärker också varann och blir nåt mer än sina delars summa.

Texterna i sångerna som sjungs på skribaläger fungerar ofta som färdigt skrivna böner och lovprisningar. Det kan vara lättare att hitta ord för vad man vill säga, när någon har skrivit ner dem på förhand och man bara får koncentrera sig på att sjunga med. Let it be known är en sång som på grund av sin energi har blivit mångas favorit. Det är något mäktigt med stämningen när hela kapellet klappar med och stämmer in i refrängen. ”Let it be known, that love has come, love has won”. I den stunden är det just det som händer. Kärleken vinner när man sjunger tillsammans.

-Ville

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s