Publicerad i Matteus Ungdom

Vad är en thinkshow???

När jag för några år sedan började jobba i Matteus stötte jag ganska snart ihop med ordet ”thinkshow” som någon ur ungdomsteamet nämnde. Hemma på kvällen började jag googla, för jag tyckte det lät som en intressant sak. Men – på google hittade jag absolut ingenting. Nada. Nothing. Nåja, förutom en länkt till Matteus församlings hemsida. Nåja, tänkte jag, det här måste jag fara och se på med egna ögon i så fall. Av vilket inte heller blev något.

Nu på skribalägret har jag då äntligen haft möjlighet att delta i hittills två thinkshower, och fler blir det, eftersom de hålls varje eftermiddag på lägret och är en av de huvudsakliga undervisningsmetoderna.

Tonja och Kira öppnar lägrets första thinkshow

Tänk dig en talkshow, vilken som helst, Jimmy Kimmel, Skavlan, Stephen Colbert. Men som inte bara underhåller, utan också utmanar till eftertanke och som handlar om djupa, ibland svåra frågor. Här på lägret har varje thinkshow samma rubrik som dagen i övrigt.

Alex och Tonja presenterar temat för lägrets andra thinkshow

Också en chattvägg finns på den högra skärmen, där kan konfirmanderna diskutera dagens tema under showens gång. På samma vägg kan man även se resultaten från omröstningar om åsikter i olika frågor:

Några andra moment ingår också, prästen mot väggen och en diskussionspanel där hjälpledarna diskuterar sin syn på dagens tema från alla håll och kanter.

-Niels

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s