Publicerad i Matteus Ungdom

Att våga prata om svåra frågor


Vi påverkas dagligen om saker i vår omgivning och vi har alla en åsikt som vi kommit om fund på själv eller med hjälp av någon annan. Skriban ger möjlighet till att ta fram sådana diskussionsämnen som inte diskuteras i vardagen eller kan anses som tabu. Att tala om svåra frågor är vad våran skriba är fylld med. Vi vill ta upp frågor som berör kristendomen men lika mycket samhället och frågor som framförallt intresserar ungdomarna. 

 Att våga prata om svåra frågor och lyssna på vad andra har att säga om dem kan ge mycket till oss. Det kan ge nya perspektiv om ämnet, man lär sig mycket nytt och möjligtvis kan man lära sig nåt nytt om sig själv och växa som person.

Svåra frågor tas upp på skriban men jag hoppas på att man inte skall vara rädd att tala om svåra frågor utanför skriban i framtiden också. För att diskussion ökar medvetande och förstånd.

Kira/ Vuxenledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s