Publicerad i Matteus Ungdom

Jesus – Svårast och viktigast

Vi har varje dag ett tema för dagen och idag är det “Är jag kristen?”. Under dagen behandlar konfirmanderna Jesus på olika sätt. I form av diskussion, thinkshow samt i ett stordrama. Jesus kan vara ganska svår att förstå eftersom han är en vanlig människa men ändå Gud. Kristendomen skiljer sig åt från de andra abrahamitiska religionerna just på den punkten. Han är det som liknar oss mest och just därför är det svårt att förstå hur han kunde uppstå, göra sjuka friska och gå på vatten.

Eftersom han är det närmaste oss är det också lättare att kunna relatera till honom, än till Gud. Han föddes inte in i en kungafamilj utan en så vanlig familj som man kan ha. Det går att bevisa att Jesus har funnits eftersom det finns så många källor som skriver om honom. Källorna är både skrivna av dem som trodde att han var något mera än en människa samt folk som trodde att han bara var en normal människa. Dessutom ställde han till med en hel del under sitt liv som vi ännu ser spår av idag. Det viktigaste som Jesus har lärt oss är att älska varandra lika mycket som man älskar sig själv. Genom det uppmanar han oss att visa respekt mot varandra, inte bara sina vänner utan alla man möter. En av skriba-reglerna som många tycker att är viktig är just att möta varandra med respekt.

Under dagen har konfirmanderna fått medverka i stordramat för att lära sig mera om Jesus liv. Dramat utförs och planeras i skribagrupper så konfirmanderna får själva dramatisera olika händelser i Jesus liv.

Melanie/Vuxenledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s