Publicerad i Matteus Ungdom

Musik med alla

Lekis kapell

Musiken spelar en jättestor roll på Matteus skribaläger. I andakterna både sjunger vi tillsammans och lyssnar på musik. Vi ser på musikvideon och bygger predikningar kring dem. Att hitta ett livsbejakande budskap i populära låtar ger nya infallsvinklar på texterna som man kanske annars inte reflekterar så mycket över.

De gemensamma sångerna i andakterna leds oftast av musikledaren och några andra ledare som både försångare och instrumentalister. Vid morgonandakterna är det en grupp konfirmander som leder sången, och de har övat den vid något av kvällspassen tidigare i veckan. Det betyder att alla i något skede av lägret kommer prova på att stå framme och leda musiken.

Om man inte vill sjunga kan man istället prova på att spela ett instrument. Man behöver inte ha spelat tidigare för att prova på, både piano och trummor har spelats av såna som inte spelat tidigare.

Också basen ville vara med

Kvällspassen med musik kan förhoppningsvis ge ungdomarna en känsla för det roliga med musik. Åtminstone har vi roligt på övningarna!

Niels Burgmann, musikledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s