Publicerad i Matteus Ungdom

Olika sätt att be

På lägret har vi andakter både på morgonen och kvällen. En del av andakterna är bön och detta kommer specielt fram på kvällsandakterna.
Under kvällsandakterna har vi något som kallas för bönevandring, där kan man välja mellan olika sätt att be, på olika bönestationer. Under bönevandringen sjungs och spelas det musik och så kan man välja att gå till någon av våra bönestationer, som är utspridda i kapellet.

Varje kvällsandakt har vi chans för att be vid en bönevägg, där kan man knyta olis färgs band, varje färg symboliserar en olik sak att be för, ex. Röda bandet är för relationer, blåa för tacksamhet och svarta för jobbiga saker. Ett annat sätt att be är att tända ljus, då kan man ex. Tända den för någon person man saknar. Den sista bönestationen vi har varje dag är vår bönelåda, dit kan man skriva en fri bön som vi vuxenledare sedan ber för under nästa dag. Förutom dessa bönestationer har vi olika stationer som byter, en sådan bönestation kan vara ex. förbön. I förbön kan ungdomarna komma fram till någon av vuxenledarna och be dem, att be för något speciellt.

De olika sätten att be ger möjlighet för alla att hitta något som passar bäst för just dem.

Solina/ Vuxenledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s