Publicerad i Matteus Ungdom

Lägergemenskap

Gemenskapen på skribalägren är en sak som många – nästan alla – nämner som nåt de minns efteråt. Det är också en sak som får många att återvända till Lekholmen, som holmbor eller följande år som hjälpledare. Många nya bekantskaper har gjorts och nya vänskapsband har knutits på volleybollplanen och i bastun. Men också de schemalagda timmarna kan leda till stunder som stärker gemenskapen. Ett par musikpass har utmynnat i nåt som kunde liknas vid en korsning mellan Allsång på Skansen och en bättre karaokekväll när den grupp som musicerat ringt efter sina kompisar att komma och sjunga skribasånger, ABBA, Wham och vad inte allt mera.

Men för att hjälpa gemenskapen lite på traven har vi också nästan dagligen gemenskapspass. Ibland är det fotboll, ibland lekar där ungdomarna måste samarbeta i lag.

Vad händer här??? En vattensprutande gangster, en fängelsevakt och en vandrande tant som inte vandrar för närvarande?

Gemenskap skapas naturligtvis inte bara genom tjo och tjim. Stämningen vid aftonandakterna bidrar ju också till en känsla av ett kollektivt lugn, tryggheten i att kunna vara stilla tillsammans.

I Lekholmens kapell behövs ingen altartavla. Naturen bildar ett eget konstverk.

Varje dag avslutas med en gemensam natistund vid någon av Lekis stränder.

/Niels, vuxenledare.

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s