Publicerad i Lekis 2012

Tisdag

Dagens tema var vårt ansvar. Dagen började med en andakt som hölls av Toffe och Michelle. Det var fridfullt och mysigt. Efter det tittade vi på Kony2012 videon, det väckte mycket tankar om att vi i Finland lever så bra medan vissa andra har det dåligt. Vi gick ut på sportplanen och hade ett rollspel, var vi alla fick leva oss in i olika livssituationer; t.ex. en fattig kvinna från Katmandu eller en rik man från Finland.

Klockan 13 startade fotismatchen mellan Lekis United (ledarna) och Fc Konfirmand. Vinsten gick till Lekis United med 6-3.

Storsamlingen var awesome, som vanligt. Vi hade en panel som fick kommentera och motivera sina egna svar i röstningsfrågorna. I panelen satt lägerprästen Osse, hjälppisen Ida och konfirmanderna Linnéa och Erik.

På eftermiddagen var det dags för Malins och Daniels lekar, de höll den traditionella leken ”finsk vardag” och några andra roliga lekar. På kvällen fick tjejerna gå i bastun och sedan stekte vi plättar. Plättarna var mums och fiilisen var bra resten av kvällen! 🙂

-Erika och Åsa

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s