Publicerad i Matteus Ungdom

Olika sätt att lära sej

Här på lägret har vi satsa på att ha många olika inlärningstekniker, men även olika inlärningsgrupper. I stället för traditionella lektioner har vi tex. Något som kallas Thinkshow. Thinkshown är en slags talkshow där vi genom diskussion, filmklipp och musik drar i gång dagens tema. Konfirmanderna har även en chans att påverka på innehållet genom att ställa frågor på ett frågeforum, förutom det har vi frågor där man anonymt kan säga vad man tycker. På kvällarna har vi disskusionspas där konfirmanderna får en chans att diskutera om dagens tema och berätta sin åsikt genom olika övningar. Förutom dessa har vi även verkstadspass där man genom konst, drama, sång och sport får uttrycka sej. På dessa och många andra pass vi ännu har under dagen är konfirmanderna även i olika grupper. Vi vill lära konfirmanderna att dels komma utanför sin bästiskrets genom att lära sej att diskutera och umgås med alla på lägret och på det viset skapa en trygg omgivning att utveckla sina tankar och sin tro. Då man får höra många olika pointer och synvinklar på något får man även själv mest ut ur diskussionerna och övningarna. – Solina-

dav

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s