Publicerad i Matteus Ungdom

Smörbullens budskap

I skriban försöker vi förmedla kristendom genom olika undervisningspass. Vi satsar mycket på varierande undervisningmetoder och ett begripligt innehåll. Ibland får vi dock bidrag till förmedlingen av kärleksbudskapet från oväntat håll. Den här sommaren har det varit från ett team, som man kanske inte direkt skulle lista upp blad de undervisningsansvariga, nämligen köks- och städpersonalen.

Denna sommar har vi ett helt fantastiskt team i Lekisköket (och städningen). Kökspersonalen har bjudit på god mat och – vad som är ännu viktigare – de har bemött våra konfirmander med en kärleksfull attityd. Som bonus har de nästan dagligen överraskat oss med lyxiga bakverk eller nybakat bröd.

Att göra det lilla extra för en annan – kanske nån du inte ens känner – det är att leva ut kristendomens budskap i sin bästa form.

Patricia/vuxenledare

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s