Publicerad i Matteus Ungdom

Telefoner på läger

Vi använder oss av telefoner i vår undervisning eftersom den är ett bra redskap för konfirmanden. Med att inkludera telefonen i undervisningen har även de, som inte lär sig auditivt, möjlighet att lära sig lättare. Telefonen hjälper alltså de som lär sig genom visuell och kinetisk inlärning. Mest använder konfirmanden telefonen i våra dagliga Thinkshows där de använder dem för att rösta på olika frågor. Frågorna tangerar dagens tema och konfirmanderna har möjlighet att chatta om dagens tema.


Vi tar inte bort konfirmandens telefon under dagen eller natten eftersom telefonen kan vara en trygghet för hen. Med telfonen kan man ha kontakt med sin familj och vänner samt spara privata saker som musik, bilder och videon, vilka andra inte skall kunna ha tillgång till. Vi tar alltså inte telefonen från konfirmanderna eftersom vi vill behandla dem med samma respekt som vi själva vill bli behandlade med.
Vi uppmanar dock konfirmanderna att hålla telefonen i fickan under lekpass, andakter och vissa andra programpunkter. På det sättet har de möjlighet att fokusera på nuet och ta till vara allt de upplever på lägret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s