Publicerad i Matteus Ungdom

Vänner för livet

Jag vill lära känna nya människor- är säkert den meningen man hör aldra flesta gångerna, då man frågar varför konfirmanderna valt att gå på skribaläger. Att få nya vänner och stärka på de relationer man redan har är en av de bästa gåvorna skriban kan ge. Jaa, på skriban lär man sej även en massa nya saker, vi funderar på Gud, Jesus, tron och allt mellan liv och död. Förutom dessa stora frågor, börjar man på skriban även fundera på frågor angående en själv. Man börjar tänka på hurdan person man egentligen är och vad man själv tycker och tänker om saker. Då är bästa sättet att bearbeta funderingarna att tala med en annan konfirmand, hjälpis eller ledare. Jag gick skriban själv på matteus sommaren 2012. Själv kommer jag ännu ihåg en massa saker från lägret, men aldra bäst minns jag människorna och den speciella gemenskapen. Det är just denhär gemenskapen som gör skriban till så speciel, som gör att man ännu många år efteråt kommer ihåg vem man delat stuga med och vem som var din skribagruppshjälpis. Från skriban får man med sej minnen man aldrig glömmer och sådana relationer som uppstår bara här. Man kan säga att man får vänner för livet.

-Solina

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s