Publicerad i Matteus Ungdom

Hur vi kan bekämpa ondska?

Idag har vi funderat på vad ondska är, vem de är som orsakar det och hur kan vi göra för att världen kunde bli en bättre plats. En fundering som har varit central idag är att hur kan det förekomma så mycket ondska om det finns en god Gud.

”Ondskan i världen är ett bevis på att Gud inte finns” hörs på diskussionspasset. Jag tar ett djupt andetag eftersom jag vet att diskussionen framför kommer att bli lång och frustrerande, hoppeligen också givande. Men eftersom vi tidigare kommit underfund med att människan är bakom allt ont ställde jag frågan ”Vad skulle det krävas för att ondskan fick ett slut” ?

”Nå att människan int sku välja att göra ont, så enkelt är det ju” och ”Vi borde bli av med fria viljan isåfall för då kunde ingen göra ont, men det skulle innebära även att vi inte skulle ha möjlighet att välja gott”

De här två svaren sammanfattar ganska bra min syn på hur ondskan kan bekämpas. Vi människor är Guds redskap här på jorden och de är vi som borde göra det. De är vi människor som väljer hur vi använder oss av den fria viljan.

Under dagen lyssnade vi till en sång som hette Tack Förlåt. En början på att bekämpa ondskan i vår värld kan finnas i de här orden. Genom att visa tacksamhet, be om förlåtelse och kanske de viktigaste genom att förlåta, gör vi världen till en bättre plats.

Under andakter har vi en bönevandring då man får tända ljus för någon/något
Många nya typer på läger, här lär vi oss att känna varandra bättre!
Fokuserade ungdomar på Thinkshow
Solnedgång vid stranden

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s