Publicerad i Matteus Ungdom

Att komma på skriban om och om igen

I morgon startar Lekis 2 i gång. Idag har vi i ledartematet förberätt lägret, så att de kommande konfirmanderna skulle ha en så bra start på lägret som möjligt och att de skall känna sig välkommna och sedda genast från början.

Många av oss ledare och hjälpisar har varit på läger redan i flera år och varit med om att göra skribalägren till de bästa möjliga. Själv har jag varit på läger redan i 8 år efter min egna skriba. Både som hjälppis och vuxenledare.
Vad är det då som får mej och alla andra att komma ut till lekholmen år efter år på skribaläger?

Nästan alla som någonsin varit på lekis talar ofta om den speciella ”lekisgemenskapen”.
Den gemenskapen som finns här på lägret är helt unik från andra gemenskaper. Då man är på lekholmen kan man säga att vi är alla en stor familj. Man hjälper varandra, lyssnar och respekterar andra och deras åsikter, vi lär oss nya saker tillsammans, skrattar tillsammans och disskuterar om livets stora frågor tillsammans. Alla dessa saker bygger den speciella gemenskapen som bara finns här på lekholmen.

Bland annat är det här en av orsakerna varför jag själv och många andra, år efter år har kommit på skribaläger. För att få uppleva det på nytt och för att få ge vidare av den till de nya konfirmanderna, som sedan i sin tur blir hjälpisar och ger vidare av den igen.

– Solina

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s