Publicerad i Matteus Ungdom

Holmboverksamhet

Mina första minnen från Lekholmen är inte från skribaläger utan från att vara holmbo. Jag ställde frågan av en holmungdomsledare att förklara till mej vad holmboverksamheten är förutom det jag själv vet och det här är vad hon svarade:

Lekholmen är en holme som inte endast är för konfirmandläger, här händer en massa på ett så kallat öppet läger för alla frivilliga under hela sommaren.

På holmen jobbar några holmungdomsledare som tillsammans med holmhjälpisar ordnar program dagligen för de som vill komma till lekholmen men inte går i skriban.

Du kan alltså anmäla dej och komma hit och hälsa på under dagen men också bli över natten eller spendera en hel helg här.

Dagarna går uta på att ordna program som holmborna gillar men fritid har man också mycket. På holmen firar man andakt både morgon och kväll, lika som på läger och tid för att fundera över djupa frågor finns. Till lekis är alla välkomna just som man är.

Onsdagar är en specialdag på holmen då de satsas på ungdomsverksamhet. Holmen grillar och man äter tillsammans sen ordnas program riktat till ungdomar i skriftskola ålder, olika bollspel eller lekar är ofta succe!

Poängen med allt detta är att erbjuda ungdomarna en chans att komma tillbaka till holmen och vara med om “lekisgemenskapen” om och om igen efter skriban och att erbjuda ett ställe där man kan vara sig själv där man tillsammans med andra kan fundera på livets stora frågor.

Det här svarade holmungdomsledaren. Jag tycker det bästa med holmboverksamheten är att man kan komma hit för så många olika orsaker. Om du har tråkigt och inte vet vad du ska göra kan du komma hit. Ifall du vill fördjupa dig i din tro eller diskutera om djupa frågor kan du komma hit. Ifall du bara vill vara på Lekis kan du komma hit. 

Det kan finnas så många orsaker att komma till Lekis som holmbo att det inte ens går att förklara. Kanske du kommer ut hit till en dag eller övernattar någon dag. 🙂

  • Alex, vuxenledare 

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s