Publicerad i Matteus Ungdom

Får man tro på sitt eget sätt på skriban?

Det finns många orsaker varför någon väljer att gå skriban. Hen kanske vill gå skriban för att träffa vänner, för att få presenter eller för att utveckla sin egna tro. Hela skribans mål är ju att lära konfirmanderna om den kristna tron och få dem att få en uppfattning om vad de själva tror på.

Men får man tro på sitt eget sätt på skriban? Till den här frågan är svaret helt enkelt JA!

Jag tänker kristendomen som en ganska fri religion. Det finns många sätt som man kan tro på, även inom kristendomen. På lägren pratar vi ofta om “Gudsbild” vilket alltså betyder hur var och en av oss ser Gud. Någon tänker Gud som en allsmäktig kraft som finns runt omkring oss medan någon annan tänker Gud som ett djur som skyddar en. Det finns inte ett fel sätt att tro.

Det är dock viktigt att lära sig att förstå vad som är lika och vad som är olika mellan sin egna tro och det som kristendomen baserar sig på. Även om jag har varit med på skriba i flera år har jag fortfarande svårt att tro på allt som kristendomen lär. Men jag ser skillnaden i mitt och det kristna tankesättet. Och så lär jag ju mig hela tiden nya sätt att tänka på. Jag tror inte att vi nånsin blir klara med vår tro, den utvecklas konstant.

Lekis 4 unga ledaren Elli säger också att det mera är en rikedom att vi alla tror på olika sätt. “På så sätt kan vi lära oss mera av varandra och kanske till och med få nya idéer om hur man kan tro”. Elli säger också att det inte finns någon press att måsta tro på ett visst sätt som hjälpis eller ung ledare.

Elli

Men nu ska jag springa iväg till nästa program för att lära känna det nya lägrets konfirmander, hejdå!

– Vuxenledare Ullis

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s