Publicerad i Matteus Ungdom

Vem har vi ansvar för?

I skriban funderar vi mycket på hur tron gör skillnad i vardagen. Vårt ansvar är temat för en hel dag. Vem och vad har vi ansvar för? Ungdomarna är eniga om att vi alla har ansvar ansvar för miljön, både för den närliggande och för hela skapelsen. För att inte endast prata om det drar vi vårt strå till stacken genom att hålla Lekholmen snygg, plocka skräp som missat sopkorgen och sortera limuflaskor och burkar. Ungdomarna får på varje läger rösta om vart de vill donera de pengar vi får då vi pantsätter flaskorna och burkarna efter läget. 

Det tog en tid att tömma säckarna…

Jag är osäker på hur hälsosamt det är att antalet flaskor och burkar är stort men jag är övertygad om att organisationerna tar emot donationen med öppna armar. 

Lekis 1 valde att donera pengarna till John Nurminen Stiftelsen för att rädda Östersjön och Lekis 2 donerade sina pengar åt Röda Korset.

Gud gav oss i uppgift att ta hand om sin skapelse. Det är vårt ansvar att göra det. Det betyder att vi också har ansvar för varann. Vi utmanar var och en att göra det man kan för sin nästa och för miljön.

Tonja / ledare för Lekis 3

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s