Publicerad i Matteus Ungdom

Vad lär man sig på en skriba?

Ibland när man frågar våra konfirmander vad de har tyckt om undervisningen, ser de förvånade ut och menar att vi väl inte har haft någon undervisning… Det de säkert tänker är att undervisningen har varit annorlunda än de är vana med från skolan.

I Matteusskriban tycker vi att det viktiga är att det vi pratar om skall vara relevant för konfirmanderna och vi försöker utgå från deras frågor. Vi väcker tankar och aktualiserar olika teman genom Thinkshower och vi bearbetar intrycken i olika diskussionsgrupper – både såna där konfirmanderna diskuterar med vuxna och såna där de diskuterar sinsemellan.

Om vårt undervisningstänk är bra eller dåligt kan man ha olika åsikter om. Ärligt talat blir många teman obehandlade, men å andra sidan säger de flesta ungdomar i feedbacken att deras tro/livsåskådning utvecklats under skriban.

Patricia/skribapräst på sommarens läger

Vi diskuterar mycket – mest utomhus den här sommaren.
Vem tror du att Jesus var – en god lärare, ond, galen eller Gud son?
Positiva formuleringar av de 10 budorden.

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s