Publicerad i Matteus Ungdom

Lekis 1 konfirmanderna har anlänt!

En båt kommer lastad med ett gäng förväntansfulla ungdomar. Solen skiner. Hjälpisarna hälsar dem välkomna. Glädje och spänning. Hur kommer det att bli? 

Efter några timmar står hela hopen samlad på sportplanen och speedfriendar med varann. Sorlet av diskussionerna om favoritfilm, bästa sommarminnet, vad man gillar göra på vintrar får mej att tro att de känt varann i en vecka. 

Under första dagen har konfirmanderna hunnit delta i en Thinkshow, i ett diskussionspass, träffat sin lägerfadder, jobbat i skribagrupper med hjälpisarna, badat bastu, ätit och firat andakt och natistund.

Hört under dagen: “Jag visste inte att han var så smart!”, “Jag hittar inte tillbaka till min stuga”(stugan hittades), “Finns det ett räck så jag inte trillar ner från övre sängen” (räcket fixades), “Här är bättre än jag hade väntat mej”.

Förvirring, positiva överraskningar, trygghet och glädje. Det här blir nog bra!

Tonja, lägerledare

Speedfriending. Foto Tiffany Romar

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s