Publicerad i Matteus Ungdom

Behind the scenes på en thinkshow

Thinkshow, en talkshow som ska få dig att tänka. Vår flaggskeppsprodukt i undervisningsväg är ett interaktivt audiovisuellt fyrverkeri där målet är att göra kristendomen relevant för ungdomarna på lägret. För ledarteamet är thinkshowen en övning i samarbete och problemlösningsförmåga. 

För en lyckad thinkshow behövs åtminstone ett team på ungefär 7 ledare; två programledare, två som sköter tekniken + några hjälpisar en präst som intervjuas. Den svåraste och mest prestigefyllda uppgiften tillhör ändå den som kan vinkla projektorn rätt. Many will try, few will succeed. 

Videon och bildspel projiceras upp på en skärm, medan den andra lyses upp av en chattvägg och röstningsfrågor. För våra bildspelsbehov förlitar vi oss på programmet ProPresenter, medan vi chattar och röstar med Wooclap.

ProPresenter in action. Med programmet skulle det vara möjligt att göra presentationer för mycket större produktioner än vad vi har i vårt lilla kapell.

Det som ändå möjliggör vårt väloljade thinkshowmaskineri att fungera som på räls är de noggranna manus som vårt vuxenledarteam skrivit under åren. Manusen genomgår en kritisk granskning och utvecklas varje år. Även om man varit med i flera år och sett vissa av videoklippen otaliga gånger, hittar man också alltid något nytt. 

Själv brukar min roll vara att sitta och följa i manuset och klicka vidare i bildspelet. Ibland händer det att den som förberett har lagt fel klipp på fel ställe, så det gäller att vara på alerten. Om jag sköter min del felfritt, så kan de som leder showen vara säkra på att allt händer då när det ska. Det känns alltid som en liten vinst i sig när man har klarat av en thinkshow, och som en aningen större ifall den har gått problemfritt!

//Ville, ledare på Lekis 3

Författare:

Matteus Ungdom är namnet för den samlade ungdomsverksamheten i Matteus församling i Helsingfors. Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett mail till matteus.ungdom@gmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s